A kerékpár fogaskerekeinek javítása

A

Műhelyünk célja, hogy gyors, olcsó és hatékony kerékpárjavítási szolgáltatásokat nyújtson 🙂 .

A sebességkapcsoló meghibásodásának okai

A sebességváltó nagyjavításának elvégzése magában foglalja a keret ellenőrzését, a csavarok és a kábelfeszítés beállítását. A kereskedő a torziós rugókat és a görgőket is keni.

A következő okok okozhatják a meghibásodást

  • kábelhiba (oxidáció, korrózió stb.);
  • kopott kábelfogak;
  • Kötélfeszítés;
  • Elhasználódott kabátmechanizmusok;
  • mechanikai sérülések miatt sérült váltók.

Ha váltás közben furcsa zajokat vagy kattogó hangokat észlel, hívjon egy műhelyt, hogy állítsa be a váltót. Egy hozzáértő szakember gyorsan kijavítja a hibákat, és a tulajdonos újra használhatja a járművet.

Váltó javítás

Az első és a hátsó váltók javítása nagy különbséggel jár. Ha a hátsó rendszer hibás, a kereskedő először meggyőződik arról, hogy a váltó egyenes, és ellenőrzi a váltó állapotát. Ha elgörbült, akkor ki kell egyenesíteni vagy ki kell cserélni. A hibás kakasú váltó nem állítható be. Csak ha meggyőződött arról, hogy az alkatrészek jó állapotban vannak, akkor térhet rá a rendszer beállítására. Az első váltónak is megfelelő beállításra van szüksége. Ha a beállítás nem megfelelő, a lánc eltörhet váltás közben.

A fogaskerekek javítása a leggyakoribb probléma, amellyel a tulajdonos a műhelybe érkezik. És általában a hiba olyan okok komplexumát foglalja magában, amelyeket nehéz egyedül kiválogatni. Egy szakképzett technikus viszont rendelkezik a hajtóműrendszer karbantartásához és javításához szükséges összes kellékkel és szerszámmal. A teljesen működőképes jármű helyreállításának minőségi megközelítése a hosszú, problémamentes és biztonságos kerékpározás kulcsa.

Megjegyzés hozzáadása

Legutóbbi hozzászólások